keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Matonkuteita

Oon jo monta kertaa ihastellu matonkuteista tehtyjä virkattuja mattoja. Minusta niissä on jotain semmosta ihanan romanttista ja muutenkin tuntuu, että ne on ihan minun näkösiä ja tyylisiä mattoja :) no en oo aikasemmin sattunu löytämään mistään noita valmiita kuteita (tosin enpä oo kyllä kauheen aktiivisesti niitä etsiäkkään), mutta äsken kun käytiin Pilkon Citymarketissa, niin siellä käytävällä oli kangasliike, joka oli pullollaan noita kuteita! Oli jos jonkimoisia nyssäköitä ja meinas kyllä iskeä jo valinnanvaikeus noitten värien kanssa. No päädyin sit lopulta kuitenkin tämmöseen punertavaan:


Ostin samalla myös tuon nro 9:n virkkuukoukun, joka pitäis olla sopivaa tuolle kuteelle. Mikäli tämä matto onnistuu (pitää tosin vielä ettiä ohje jostain), niin ei kyllä tuu liikaa hintaa tälle. Virkkuukoukun kera tämä kude makso 11,80 e. Niin ja tuota kudetta oli joku semmonen 1,2 kg ja kuulemma se pitäis riittää mattoon, jonka halkaisija on joku 70 cm. Mikäli tästä tulee hyvä, niin sit pitää kyllä tehä näitä lissää :)! Hitsit, ku sormes syyhyäis jo nyt tämän kimppuun...

lauantai 21. tammikuuta 2012

Ruttusukat

Halusin tehdä jotain ihan uutta, uudelle ohjeella. Niinpä malliksi valikoitui Novitan Sukkalahdestä ruttuvartiset polvisukat, jotka saa tarvittaessa vedettyä pitkälle pohkeen yli tai sitten jätettyä ne ruttuun nilkkaan.


Malli: Novita Sukkalehdestä
Lanka: ruskea Nalle
Puikot: Knit Pro nro 2,5


Ei vitsit ku tykkään näistä sukista ihan hirmu paljon! Nuo pysyy ihan täydellisesti jalassa ja ovat muutenkin paksuudeltaan just passelit. Pakko päästä tekemään näitä lisää :) kattelin Novitan sivuja ja huomasin, että nyt on tulossa todella paljon kaikkia uusia ihania sävyjä noihin lankoihin. Voi hitsinpinpulat, sormet syyhyää jo päästä lankaostoksille ;)

lauantai 14. tammikuuta 2012

Hama-helmeilyä

Kävin tänään juhlistamassa vanhimman kummilapseni 8-vuotis synttäreitä. Juhlissa oli jos jonkinmoista herkkua ja sainpahan vielä kotiinviemisiks kummitytön tekemiä koruja hama-helmistä :) ajattelin vähän, että jos olisin näihin jollain konstilla saanu viriteltyä hakaneulat, niin saisin hienoja rintarokuja rintakoruja. Toisaalta, jos se ei onnistu, niin näihin vois liimata magneetit ja pistää jääkaapin oveen.



Tässä sydämen keskellä olevat pinkit helmet loistaa pimeessä! 


Oma suosikki on ehkä kuitenkin tää mansikka. Aivan ihana :)! Ja parasta just, että nämä on sen ihastuttavan Anniinan tekemiä <3

Kirpparikankahia x 3

Juu elikkä oon tässä taas pitkästä aikaa kolunnu noita kirppareita läpi ja on jopa tullu tehtyä jokunen löytökin...nimittäin ihania kangaspaloja oon onnistunu bongaamaan useammankin!


 Tämän ihanan sinisävysen kankaan ostin viime viikonloppuna ja tarkotuksena olis, että tekisin tästä pari semmosta jätti-isoa tyynyä. En oo kyllä ihan varma, että käykö tää niinku väriensä puolesta tänne minun kotiin, mutta eihän tuota nyt hyvänen aika voinu jättää ostamatta! Tuo pala on aika iso ja hintaa sillä oli vaan 4,50 e, elikkä ei juuri mitään. Ja sitten kun tuo on tosiaan ihan uus kangaspala, kun kaikki väritkin on vielä ihan kirkkaat jne.


 Paria viikkoa aikasemmin olin tehny jo nämä pari muuta kangaslöytöä. Elikkä tuo keltamusta kangas oli minusta taas niin älyttömän kaunista ja retroa, että pitihän se napata mukaan. Senkin kanssa tosin oli just tuo sama ongelma, että käykö se minun muuhun sisustukseen :D no vaan toisaalta..mulla on täällä niin värikästä, että eiköhän tuokin jossain kohti mene! Niin ja tästäkin siis suunnittelin tekeväni semmosia isoja sohvatyynyjä (huhuh, mulla taitaa ollakki kohta sohvat niin täynnä tyynyjä, ettei istumaan mahdu :). Hintaa tällä oli 5 euroa ja värit on ihanan kirkkaat vielä.


Tuon keltamustan kankaan ohella löysin samalta pöydältä myös tän aivan hitsin ihanan porkkana-kankaan, jolle en kyllä vielä oo keksiny käyttötarkotusta. Ja kuten nuo muutkin, niin pakko oli tämäkin ostaa, koska eihän sitä koskaan tiiä, että millonka JUST TÄMMÖSELLE tulee tarve ;) hintaa tällä oli 3,50 euroa. Samalta pöydältä löysin myös ison palan semmosta kivaa muffinssi -kuvioitua kangasta, jonka hinta oli 4 euroa. Pikkusen ajattelin, että käyttäisin sitä Tilda -juttuihin tai sit siitä vois vaikka tehä essun...joten eiköhän sillekin käyttöä löydy! Hitsinpimpulat, ku tuolla kirpparilla tekee aina tuommosia ihania löytöjä, joita ei sit millään malta jättää sinne tiskiin..niinpä sitä tavarata sitten aina kertyy kotona nurkat täyteen. Ja kaikki ihan vaan sen takia, että "kyllä minä tätä vielä joskus tarvihen, ihan varmasti tarviin" :D.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Vetskarikukkasia!

Sain muutava vuosi sitten Lauralta lahjaks itsetehdyn vetskarikukan ja sillon jo arvelin, että pakko minunkin kokeilla tehä niitä! No jotenkin oon aina ajatellu, että ei minulla riitä mielikuvitus tekemään semmosia, vaan tarviin selkeet ohjeet siihen, että mitenkä tuota oikeen taivutellaan jne. Eilenpä siinä sitten muistin, että iskallahan on muuten jossain jemmassa kuumaliimapyssy, jota voisin hyödyntää näitä tehdessä ja niinpäs minä ryhdyinkin tuumasta toimeen.

Nämä vetskarit löysin kesällä kirpparilta ja hintaa näillä oli vaan 2 e/ 6 kpl, eli aika edullisesti lähtivät :) ja muutenkin kyllä tykkään, kun näissä on vähän tämmösiä retrohenkisiä värejä. Niin ja tärkeintä minusta on just se, että nämä on kierrätystavaraa, eikä suoraan kaupasta ostettuja uusia vetoketjuja. Osa napeista on myös sekalaisia jämänappeja, jotka löytyi aikoinaan äidin ompelulaatikon kätköistä. 







Minusta näitä kukkia oli ihan älyttömän ihana tehdä ja jokaisen kohdalla sain vaan lisää ideoita siitä, että mitä kaikkee näihin vois liittää..muovisia eläimiä, suklaamunista tulleita pikkuesineitä, harsoa jne. Niin ja tuossa myös tuli huomattua, että tuota vetskaria voi oikeesti taivutella vaikka mitenpäin ja luoda aina vaan vähän erilaisemman näkösiä kukkia. Pakko pitää jatkossa silmät auki kirpparilla ja bongailla vetoketjuja ja muuta pientä sälää, jota näihin vois käyttää :)


Oma suosikkini näistä kukista on ehkä tuo vasemmassa alanurkassa näkyvä valkonen kukka, sekä sen vieressä oleva ruskea. Ja nepä olikin juur ne, jotka jätin itselleni jemmaan :)

Viime kuussa piti yrittää keksiä työpaikan Katoille jotkut hauskat joululahjat ja niinpä vähän kopioin idean Pientä Kivaa -blogista, jossa tytöt oli tehny ostoskassin tuparilahjaks. Niinpä minäkin sitten ostin kangastussit ja perus kangaskassit, joihin sitten kirjottelin ostoslistat :) Aika kivat tuli kyllä näistäkin! 


Vuosi siihen meni, mutta tulipahan valmista!

Jotkut työt näemmä vaatii vähän pidemmän ajan valmistuakseen ja se tuli todettua tämänkin tilkkupeiton kohdalla. Ohje on Garnstudion sivuilta ja lankana käytin Dropsin Delight -lankaa useissa eri sävyissä. Ohjeessa oli, että tähän menisi lankaa ainoastaan joku 8 kerää, mutta voin kertoa, että tulipahan tuota haettua varmaan reilusti kaksinkertainen määrä keriä. En tiiä teinkö jotain väärin, mutta tuota lankaa uppos tuohon ihan järjettömän paljon :D niin ja kooltaan tuo on suunnilleen samaa kaliberia, ku mikä ohjeessakin oli.

Alotin tekemään tätä joulukuussa 2010 ja oikeestaan sain tämän valmiiks jo joskus alkukesästä, mutta sit noihin reunoihin käyttämäni Fabelin ruskee lanka päätti loppua kesken lankakaupasta ja en saanu tehtyä tuohon sitä ulointa kerrosta. No sen takia koko työ jäi sitte odottelemaan parempia aikoja. Tuossa muutama viikko sitten kaivelin tämän uudestaan sieltä kaapin perukoilta ja totesin, että eihän tähän välttämättä enää mitään erillisiä reunuksia tarvii ja jos tarvii, ni saahan sen lisättyä siihen myöhemminkin! Niinpä sitten eilen viimein päättelin tästä viimeset langanpäät ja silitin tän kuosiinsa. Ja kun ulkonakin oli kerrankin jopa ihan valoisaa, niin pääsin kuvailemaan tätä kirpakkaan -12 asteen pakkaseen :)







Tykkään tästä peitosta kyllä hirmuisen paljon ja etenkin nää värit on miun mieleen. Tätä oli myös todella mukava tehdä ja haaveissa siintääkin jo uus virkattu peitto ;)

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Äiti ja isi tarvii pipot!

Joka vuosi on sama ongelma: mitä lahjaksi äitille ja isille? No tänä vuonnapa keksin hyvän idean ja neuloin molemmille pipot! Ja ihana huomata, että molemmat jopa käyttää niitä lähes päivittäin :D


Malli: Tähti-pipo Novita talvi 2011
Lanka: Novita Isoveli


Lanka: Novita Isoveli

Olipa muuten oikeesti virkistävää neuloa vaihteeks jotain muutaki, ku aina vaan sukkia tai lapasia...niin ja varsinkin Sukkasadon ja Lapaskuun jälkeen nämä oli oikeesti tervetulleita käsitöitä :D Niin ja taispahan olla muute ensimmäisiä kertoja, kun ylipäätään tein mitään tuosta Isovelistä. Jotenkin oon pitäny sitä aina niin kauheen paksuna lankana, mutta eihän se nyt oikeestaa ollukkaan yhtään hullumpi tuttavuus. Niin ja näiden kokeilujen innoittamana ostin pari kerää lisää tuota Isoveljeä ja tarkotuksena oli tehdä pipo/lapaset kummitytölle synttärilahjas :)

Sukkia kylmiin jalkoihin!

Marras-joulukuussa on ehtiny syntymään muutamakin pari sukkia, tässä pika-raportti niistä:


 Malli: Eagles Fly
Lanka: Itsevärjättyä Nallea
Puikot: Knit Pro nro 2,5


 Malli: Olga-sukat
Lanka: Fabel
Puikot: Knit Pro nro 2,5


Malli: Novita Sukkalehdestä
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: Knit Pro nro 3

Lapaskuun saldot

Huhh! Lapaskuuta vietettiin marraskuussa, mutta erinäisten hässäköiden ja saamattomuuden seurauksena en oo jaksanu blogata pitkiin aikoihin ja niinpä Lapaskuun tumppusetkin on jääny tyystin esittelemättä. Tässäpä kuitenkin pikainen päivittely valmistuneista lapasista:


Lanka: Novita Seitsemän Veljestä
Puikot: Knit Pro nro 3

Nämä vihreät ihanuudet menivät lahjaksi Katariinalle :) 


Lisäksi sain kartutettua satoa näillä kaksilla Lovikka-lapasilla, joihin en tosin oo vieläkään saanu aikaseks kirjailla mitään kauniita nauhoja ranteisiin :D oonko ollu vähän turhan saamaton vai kenties liian innokas alottamaan uusia töitä, ennen ku edellisetkään on vielä valmiit! Heh. Niin ja lisäksi tein Nallesta nämä ihan perusmallin lapaset, jotka jää omaan käyttöön.

Tänä vuonna Lapaskuun saldoks tuli siis neljä paria lapasia. Jotenkin oli taas kauheen kiirettä ja ei kerenny tekemään enempää, vaikka mielenkiintoa olis kyllä ollu :)

-------------

EDIT: Hahaha, löysinkin arkistoistani kuvan, josta selviää, että olin sittenkin saanu kirjailtua punasiin lapasiin nuo hienot nauhat :D hyvä muistikin mulla näköjään!