perjantai 9. marraskuuta 2012

Yllätysilojälkkäri, eli YIJ

Sain tuossa muutama viikko sitten kattoni alle asustelemaan tuommoisen ihanan kaksilahkeisen olennon, joka on jo alusta asti hemmotellu minuu ihan yllin kyllin. No tässä eräänä päivänä kun tulin töistä kotiin, niin täällä oli ruoka valmiina odottamassa minuu ja jälkkäriäkin oli ihan loihdittu! Jääkaapin kätköistä paljastui mummon vanhoihin jälkiruoka-astioihin tehdyt ihanuudet - Yllätysilojälkkärit (ei kyllä mitään käsitystä, että mistä tuo nimi tulee :D).



NAM! Ai että oli kyllä hyvvää :) Ja nyt teitä varmaan kiinnostaa, että mitä tämä herkku piti sisällään. No tässäpä ainekset:

- 1 tölkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdotettuna)
- sokeria
- ripaus kanelia
- välikerrokseen omena- ja banaanilohkoja
- päälle raastettua suklaata

Todella helppo ja erittäin herkullinen jälkkäri. Suosittelen vesi kielellä :P!

No mutta joo, on tässä tullu tosiaan tehtyä muutakin, ku vaan herkuteltua. Tilasin tuossa viime keväänä trikookankaita tuolta Kestovaippa-kaupasta ja nyt sitte viimein pääsin käyttämään tuota ihanaa kärpässieni-kangasta, jonka on miun mielestä ihan hitsin ihku. Tämä paita valmistu tuttuun tapaan Ottobren Papana-paidan kaavan avulla ja koko oli 92 cm. Katoin muute tällä kertaa kellosta vähän aikaa siihen, että kuinka paljon paidan valmistuminen kestää. No reilu tuntihan siinä meni..


Tämä paita päätyi yllärilahjaks Pyrylle. 


Viime viikolla kiikutin kaikki valmiit neuleeni meille töihin ja ihan omakskin yllätyksekseni sain myytyä meijän osaston ihmisille kuudet villasukat ja kolmet lapaset. Lisäks sain vielä lisätilauksena kolmet lovikkalapaset ja parit sukat. No eilen kävin sitten ostelemassa muutamat kerät Puro-lankaa ja taidankin tästä siirtyä jo heti seuraavaks kokeilemaan, että minkämoiset lapaset niistä mahtaa syntyä ;)